Politică de confidențialitate

Înainte de a intra în detalii, dorim doar să ne asigurăm că știți cât de importantă este pentru noi confidențialitatea dumneavoastră. Ne dăm seama că ați mai auzit asta, însă cinstit vorbind, este perfect adevărat. Apreciem faptul că ne-ați acordat încrederea dumneavoastră și folosiți serviciile UNiDAYS. Ceea ce înseamnă că ne angajăm să luăm măsurile necesare pentru a vă proteja toate datele cu caracter personal pe care ni le furnizați.

Haideți deci să vă dăm detaliile necesare. Această politică de confidențialitate vă explică cine suntem, de ce și cum colectăm, partajăm și folosim informațiile dumneavoastră cu caracter personal, și modul în care vă puteți exercita drepturile la confidențialitate. Dacă aveți eventuale întrebări, sau dacă nu înțelegeți modul în care vă folosim informațiile cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați folosind datele de contact din secțiunea „Cum să ne contactați”de mai jos.

CINE SUNTEM

Dacă ați mai utilizat serviciile noastre înainte, știți că UNiDAYS oferă reduceri pentru studenți și alte servicii de îmbunătățire a vieții studențești (cum ar fi concursuri, oportunități de voluntariat și evenimente) prin intermediul propriului nostru site Web („Website-ul”), a aplicației mobile și a blog-ului, precum și prin intermediul altor platforme online, cum ar fi iframe (pe care îl puteți considera site-ul Web al unui partener) (în mod colectiv „Platforma”). Vă întrebați ce rost are să vă spunem toate acestea? Păi, pentru că toate informațiile din continuarea acestei Politici de confidențialitate sunt valabile pentru toate aceste platforme. O serie de platforme, o singură Politică de confidențialitate.

Această Politică de confidențialitate este valabilă pentru toate tipurile de informații cu caracter personal pe care le colectăm prin intermediul Platformei sau al unei alte metode de contact conectată la Platformă (de ex. atunci când contactați echipa Serviciului pentru clienți prin e-mail). UNiDAYS face toate eforturile pentru a păstra confidențialitatea tuturor membrilor și vizitatorilor site-ului nostru Web. Vă rugăm să citiți Politica de confidențialitate de mai jos pentru a ne înțelege practicile în ceea ce privește modul în care utilizăm și protejăm informațiile cu caracter personal pe care ni le furnizați.

CUM SĂ NE CONTACTAȚI

În sensul Regulamentului general privind protecția datelor din 2016 („Legea”), operatorul de date este MyUnidays Ltd, cu sediul la 2 Castle Boulevard, Nottingham, NG7 1FB.

CONTACTAȚI-NE

Pentru întrebări sau sesizări privind această Politică de confidențialitate, sau modul în care vă folosim informațiile personale, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la help@myunidays.com. Dacă aveți întrebări generale despre contul dumneavoastră, sau despre modul în care puteți contacta Serviciul pentru clienți pentru ajutor, vizitați centrul nostru de asistență online la help@myunidays.com.

Vă rugăm să rețineți că, dacă ne contactați, este posibil să trebuiască să vă autentificați înainte de a vi se putea răspunde la solicitare. Vă vom explica ce trebuie să faceți pas cu pas; procesul nu este deloc complicat sau de durată. Însă, întrucât securitatea informațiilor dumneavoastră este importantă pentru noi, trebuie să fim ultra vigilenți.

CE INFORMAȚII CU CARACTER PERSONAL COLECTĂM ȘI DE CE

Informațiile cu caracter personal pe care este posibil să le colectăm despre dumneavoastră se încadrează în general în categoriile de la punctele de mai jos.

Ce facem cu informațiile pe care le colectăm? Pe scurt, le folosim pentru a vă asigura o gamă extraordinară de produse și servicii, gamă pe care ne străduim tot timpul să o îmbunătățim.

Informații pe care ni le furnizați în mod voluntar

Este posibil ca anumite părți ale Platformei să vă ceară să furnizați informații cu caracter personal în mod voluntar. De exemplu, este posibil să vă cerem să ne dați datele dumneavoastră de contact pentru a vă înregistra contul, pentru a vă înscrie să primiți comunicări de marketing de la noi (de ex. pentru a vă da informații despre produse, servicii și oferte promoționale pe care le considerăm a fi de interes pentru dumneavoastră), și/sau pentru a ne trimite solicitări (de ex. interacționând cu echipa Serviciului pentru Clienți). Informațiile cu caracter personal care vă sunt cerute, și motivele pentru care vă sunt cerute, vă vor fi explicate în mod clar în momentul în care vi le vom cere.

Informații pe care le colectăm în mod automat

Când vizitați Platforma, este posibil să colectăm informații în mod automat de la dispozitivul dumneavoastră (telefon sau computer). În unele țări, inclusiv în țările din Spațiul Economic European, aceste informații pot fi considerate a fi, conform legislației pentru protecția datelor, informații cu caracter personal.

În mod specific, informațiile pe care le colectăm în mod automat pot include informații cum ar fi adresa dumneavoastră IP, tipul dispozitivului și caracteristicile software-ului, numerele unice de identificare a dispozitivului, tipul browser-ului, locația geografică generală (de ex. zona țării sau a orașului), și alte informații tehnice. Este posibil să colectăm și informații despre modul în care dispozitivul dumneavoastră a interacționat cu Platforma, inclusiv despre paginile accesate și legăturile pe care ați făcut clic. Cu ajutorul aplicației noastre vă putem afla de asemenea locația. Puteți însă dezactiva această funcționalitate din setările dispozitivului dumneavoastră.

Colectarea acestor informații ne permite să vă verificăm identitatea, ajutându-ne să prevenim mai bine frauda și să înțelegem utilizatorii Platformei, respectiv de unde vin și ce conținut îi interesează. Folosim aceste informații în scopuri de analiză internă, pentru îmbunătățirea calității serviciului nostru, și pentru a vă personaliza experiența prin afișarea conținutului și serviciilor pe care le considerăm a fi de interes pentru dumneavoastră.

Unele dintre aceste informații pot fi colectate folosind module cookie, semnalizatoare Web și tehnologii similare de urmărire. Citiți-ne Politica privind modulele cookie pentru informații mai detaliate despre modul și motivele pentru care folosim module cookie și tehnologii similare.

Informații pe care le obținem de la terțe surse

Este posibil ca la anumite intervale să primim informații cu caracter personal despre dumneavoastră de la terțe surse (inclusiv furnizori de servicii de rețele de socializare), însă numai după ce am verificat dacă aceste terțe părți au consimțământul dumneavoastră, sau dacă li se permite, sau impune, să ne dezvăluie informațiile dumneavoastră cu caracter personal.

Tipurile de informații pe care le colectăm de la terțe părți includ informații despre interacțiunea dumneavoastră online cu părțile respective. Folosim aceste informații pentru a monitoriza și analiza tendințele și utilizarea, a îmbunătăți calitatea serviciilor, a vă personaliza experiența, și a vă recomanda produse și servicii pe care le considerăm a fi de interes pentru dumneavoastră.

CUI PUTEM DIVULGA INFORMAȚIILE DUMNEAVOASTRĂ

Este posibil să dezvăluim informațiile dumneavoastră cu caracter personal următoarelor categorii de beneficiari:

1. societăților comerciale ale grupului nostru, furnizorilor de servicii terți și partenerilor care ne furnizează servicii de prelucrare a datelor (de exemplu, pentru a sprijini furnizarea, a asigura funcționalitatea, sau a optimiza securitatea site-ului nostru Web; sau pentru a efectua analize pentru a ne îmbunătăți calitatea serviciilor și a vă optimiza experiența), sau pentru a prelucra informațiile cu caracter personal în scopuri care vă sunt descrise în această Politică de confidențialitate, sau care vă sunt comunicate în momentul colectării informațiilor dumneavoastră cu caracter personal. Majoritatea furnizorilor de servicii își desfășoară activitatea în Europa, însă uneori este posibil să vă trimitem datele cu caracter personal în SUA. Includem mai jos câteva exemple de furnizori de servicii pe care îi folosim și de ce. Dacă doriți informații adiționale, vă rugăm să ni le solicitați.

Google ne asistă cu partea de analiză, și ne ajută să vă prezentăm reclame care vă reflectă interesele;
Bronto ne ajută să ne trimitem comunicările prin e-mail; și
Facebook ne ajută să ne evaluăm eficacitatea reclamelor, și, de asemenea, să vă prezentăm reclame care vă reflectă interesele;

2. oricărui organism competent de aplicare a legii, agenții de reglementare sau guvernamentale, instanțe, sau oricărei terțe părți atunci când considerăm că o astfel de dezvăluire este necesară (i) conform legislației sau regulamentelor aplicabile, (ii) pentru a ne exercita, stabili sau apăra drepturile legale, sau (iii) pentru a vă proteja interesele vitale sau pe cele ale unei alte persoane;

3. pentru a ajuta terțele părți să afișeze reclame de interes folosind informațiile pe care ni le puneți la dispoziție atunci când interacționați cu site-urile, conținutul, sau serviciile noastre. Reclamele de interes, numite uneori și reclame personalizate sau direcționate, sunt afișate pentru dumneavoastră pe baza informațiilor obținute din activități cum ar fi cumpărarea cu ajutorul site-urilor noastre, folosirea dispozitivelor, aplicațiilor sau software-ului, vizitarea site-urilor care ne includ conținutul sau reclamele, sau interacțiunea cu instrumentele noastre. Vă oferim mai multe opțiuni în ceea ce privește primirea de reclame de interes de la noi. Puteți opta să nu primiți reclame de interes renunțând aici. Veți continua să vedeți reclame, însă din păcate acestea nu vor mai fi personalizate, fiind deci posibil să nu fie relevante pentru dumneavoastră;

4. unui cumpărător real sau potențial (și agenților sau consilierilor acestuia) în legătură cu orice propunere de cumpărare, fuziune sau achiziție a oricărei părți a grupului nostru, cu condiția să informăm cumpărătorul că trebuie să vă folosească informațiile cu caracter personal numai în scopurile detaliate în această Politică de confidențialitate; și

5. oricărei alte persoane, dacă avem consimțământul dumneavoastră privind dezvăluirea.

TEMEIUL LEGAL PENTRU PRELUCRAREA INFORMAȚIILOR CU CARACTER PERSONAL (NUMAI PENTRU VIZITATORII DIN SEE)

Dacă sunteți un vizitator din Spațiul Economic European, temeiul nostru legal pentru colectarea și folosirea informațiilor cu caracter personal descrise mai sus va depinde de tipul acestor informații și de contextul specific în care le colectăm.

În mod normal, vom colecta de la dumneavoastră informații cu caracter personal numai atunci când avem consimțământul dumneavoastră să o facem, atunci când avem nevoie de informații cu caracter personal pentru a ne îndeplini un contract încheiat cu dumneavoastră, sau atunci când prelucrarea este în interesul nostru legitim, și nu prevalează interesele dumneavoastră privind protecția datelor sau drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale. În anumite cazuri, este posibil să avem o obligație legală de a colecta informații cu caracter personal de la dumneavoastră, sau să avem nevoie de informații cu caracter personal în alt scop pentru protecția intereselor dumneavoastră vitale sau a celor ale unei alte persoane.

Dacă vă cerem să furnizați informații cu caracter personal pentru a respecta o cerință legală sau pentru a îndeplini un contract încheiat cu dumneavoastră, vă vom explica în mod clar acest lucru în momentul respectiv, și vă vom informa dacă furnizarea informațiilor cu caracter personal este obligatorie sau nu (și de asemenea care sunt posibilele consecințe ale nefurnizării informațiilor cu caracter personal). Un exemplu este atunci când vă cerem să ne dați adresa dumneavoastră de e-mail de la universitate pentru a verifica dacă sunteți student(ă).

În mod similar, dacă colectăm și folosim informațiile dumneavoastră cu caracter personal ca urmare a intereselor noastre legitime (sau cele ale unei terțe părți), vă vom explica în mod clar în momentul respectiv în ce constă aceste interese. Vă rugăm să citiți politica noastră privind modulele cookie dacă vă îngrijorează modul și motivele colectării de informații prin folosirea modulelor cookie.

Dacă aveți întrebări sau doriți informații adiționale privind temeiul legal în baza căruia vă colectăm și folosim informațiile cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați folosind datele de contact furnizate în secțiunea „Cum să ne contactați” de mai sus.

CUM VĂ PĂSTRĂM INFORMAȚIILE CU CARACTER PERSONAL ÎN SIGURANȚĂ

Noi folosim măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru protecția informațiilor cu caracter personal pe care le colectăm și le prelucrăm despre dumneavoastră. Măsurile pe care le folosim sunt concepute pentru a asigura un nivel de securitate pe măsura riscului asociat prelucrării informațiilor dumneavoastră cu caracter personal.

Dacă ați ales o parolă care vă permite accesul la anumite părți ale site-ului Web, dumneavoastră sunteți cel(cea) care răspunde de păstrarea confidențialității acesteia. Vă sfătuim să nu dezvăluiți nimănui detaliile de înregistrare ale contului dumneavoastră, și nici parola. Nu vom fi responsabili pentru niciun fel de tranzacții neautorizate încheiate folosindu-vă numele și parola.

Transmiterea de informații prin Internet nu este complet sigură. Cu toate că vom lua măsurile necesare pentru a vă proteja informațiile, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastră transmise către Platformă.

PĂSTRAREA DATELOR

Păstrăm informațiile cu caracter personal colectate de la dumneavoastră atunci când acest lucru este impus de activitățile noastre comerciale legitime în derulare (de exemplu, pentru a vă furniza un serviciu pe care l-ați solicitat, sau pentru a respecta dispozițiile legale, fiscale sau contabile aplicabile). Atunci când nu avem activități comerciale legitime în derulare care impun prelucrarea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal, le vom șterge sau le vom anonimiza, sau, dacă acest lucru nu este posibil (de exemplu din cauză că informațiile dumneavoastră cu caracter personal au fost stocate în arhive de rezervă), vă vom păstra informațiile cu caracter personal în siguranță, fără a le mai prelucra, urmând să le ștergem de îndată ce este posibil. Nu vă vom păstra informațiile cu caracter personal mai mult de 2 ani după expirarea calității de membru, și vom depune întotdeauna toate eforturile pentru a anonimiza informațiile după 6 luni de la primirea acestora.

TRANSFERURI INTERNAȚIONALE DE DATE

Este posibil ca informațiile dumneavoastră cu caracter personal să fie transferate și prelucrate în alte țări decât cea în care vă aveți domiciliul. Aceste țări pot avea legi de protecție a datelor diferite de cele ale țării dumneavoastră.

Serverele site-ului nostru Web, societățile grupului și furnizorii de servicii terți își desfășoară activitatea în întreaga lume. Aceasta înseamnă că, atunci când vă colectăm informațiile cu caracter personal, este posibil să le prelucrăm în oricare dintre aceste țări. Am luat însă măsurile necesare pentru ca informațiile dumneavoastră cu caracter personal să rămână protejate conform acestei Politici de confidențialitate. Aceste măsuri sunt fie (a) anexarea clauzelor model la contractul pe care îl avem cu terța parte; fie (b) terța parte se află într-o țară cu legislație de protecție a datelor adecvată.

PROCES DECIZIONAL AUTOMATIZAT

În anumite cazuri, utilizarea de către noi a informațiilor dumneavoastră cu caracter personal poate duce la luarea automatizată a unor decizii (inclusiv realizarea de profiluri) care vă afectează în mod legal, sau care vă afectează în mod semnificativ într-un fel asemănător.

Luarea automatizată a deciziilor înseamnă că o decizie în ceea ce vă privește este luată automat de un computer (folosind algoritmi software), fără a fi revizuită de om. De exemplu, folosim decizii automate pentru a alege cum să aranjăm pentru dumneavoastră dalele personalizate de pe site-ul nostru Web. Am implementat măsuri pentru protecția drepturilor și intereselor persoanelor ale căror informații cu caracter personal fac obiectul procesului decizional automatizat, inclusiv renunțarea la acest proces pe baza solicitării scrise a membrului(membrei).

Când luăm o decizie automată în ceea ce vă privește, aveți dreptul să contestați decizia, să vă exprimați punctul de vedere, și să solicitați ca aceasta să fie revizuită de o persoană. Vă puteți exercita acest drept contactându-ne; folosiți datele de contact din secțiunea „Cum să ne contactați” de mai sus.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PROTECȚIA DATELOR

Aveți următoarele drepturi în ceea ce privește protecția datelor:

Dacă doriți să accesați, corectați, actualizați sau să solicitați ștergerea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal, puteți face aceasta oricând folosind datele de contact din secțiunea „Cum să ne contactați” de mai sus, sau, alternativ, puteți accesa aici formularele noastre Dreptul de a fi uitat și Cerere de acces a subiectului. Vă rugăm să rețineți că, dacă ne cereți să vă ștergem datele, va trebui să dezinstalați aplicația noastră (dacă ați folosit-o pe telefonul mobil) pentru a șterge orice eventuale date reziduale rămase pe dispozitivul dumneavoastră.

În plus, dacă aveți domiciliul în Uniunea Europeană, puteți obiecta la prelucrarea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal, ne puteți cere să limităm procesarea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal, sau ne puteți solicita transferabilitatea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal. Vă reamintim că vă puteți exercita aceste drepturi contactându-ne; folosiți datele de contact din secțiunea „Cum să ne contactați” de mai sus.

Fiind un serviciu de recomandare, considerăm că este extrem de important să vă trimitem comunicări despre produsele, serviciile și ofertele promoționale de interes pentru dumneavoastră. Nu am vrea să pierdeți nicio reducere la vreuna dintre mărcile dumneavoastră favorite! Aveți însă dreptul să refuzați comunicările de marketing pe care vi le trimitem. Vă puteți exercita acest drept făcând clic pe legătura „Dezabonare” sau „Renunțare” din e-mail-urile pe care vi le trimitem, sau folosind setările contului dumneavoastră. Vă rugăm să rețineți că nu puteți refuza anumite tipuri de e-mail care nu vă sunt trimise în scopuri de marketing, cum ar fi mesajele legate de tranzacțiile din contul dumneavoastră, sau cele pe care trebuie să vi le trimitem referitor la actualizările sau problemele sistemului.

Pentru a refuza alte forme de marketing (cum ar fi marketingul poștal sau telemarketingul), vă rugăm să ne contactați folosind datele de contact din secțiunea „Cum să ne contactați” de mai sus. Vă rugăm să rețineți că puteți renunța la primirea notificărilor Push de la UNiDAYS folosind setările dispozitivului dumneavoastră mobil pentru a le dezactiva.

În mod similar, dacă v-am colectat și procesat informațiile cu caracter personal cu consimțământul dumneavoastră, vă puteți retrage oricând acest consimțământ. Retragerea consimțământului nu va afecta în niciun fel legalitatea unei eventuale prelucrări efectuate anterior acestei retrageri, sau prelucrarea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal efectuată din motive legale neasociate consimțământului.

Aveți dreptul să sesizați o autoritate de protecție a datelor cu privire la colectarea și folosirea datelor dumneavoastră cu caracter personal. Pentru informații adiționale, vă rugăm să luați legătura cu autoritatea dumneavoastră locală de protecție a datelor. (Detaliile de contact ale autorităților de protecție a datelor din Spațiul Economic European, Elveția și anumite țări din afara Europei (inclusiv SUA și Canada) sunt disponibile aici).

Răspundem la toate solicitările pe care le primim de la persoane care doresc să își exercite drepturile în ceea ce privește protecția datelor conform legislației aplicabile pentru protecția datelor.

COPII

UNiDAYS nu este destinat utilizării de către copii cu vârsta sub 16 ani. Dacă aflați că copilul dumneavoastră minor ne-a furnizat informații cu caracter personal fără consimțământul dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la help@myunidays.com.

ACTUALIZAREA ACESTEI POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE

Este posibil ca la anumite intervale să actualizăm această Politică de confidențialitate ca răspuns la circumstanțele legale tehnice sau comerciale. Atunci când ne vom actualiza Politica de confidențialitate, vom lua măsurile necesare pentru a vă informa, în funcție de semnificația modificărilor făcute. Vă vom obține consimțământul pentru toate modificările substanțiale, dacă acest lucru este impus de legislația aplicabilă de protecția datelor.

MODULE COOKIE ȘI TEHNOLOGII SIMILARE DE URMĂRIRE

Folosim module cookie și tehnologii similare de urmărire (în mod colectiv „module cookie”). Pentru informații adiționale privind tipurile de module cookie folosite și de ce, și modul în care le puteți controla, vă rugăm să citiți Politica privind modulele cookie.

Nu o spunem cu plăcere, însă dacă nu sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate, va trebui să vă închideți contul și să renunțați la folosirea serviciilor noastre. Ne va părea rău că plecați, însă, dacă la un moment dat vă răzgândiți, vă vom primi înapoi cu brațele deschise.



Codul de conduită pentru protecția datelor (CoCo) GÉANT

Numele serviciului

UNiDAYS

Descrierea serviciului

UNiDAYS este cea mai importantă rețea studențească de legătură din lume, care conectează un public studențesc global cu mărci și servicii relevante.

Operator de date și o persoană de contact

MyUnidays Limited din 2 Castle Boulevard, Nottingham, NG7 1FB este operatorul de date. Acesta poate fi contactat direct prin poștă la adresa de mai sus sau prin e-mail la adresa help@myunidays.com

Jurisdicție

Marea Britanie, Anglia

Datele personale prelucrate

Următoarele date sunt solicitate de la organizația dvs. locală:

Următoarele date sunt colectate de la dvs.:
Atunci când vizitați, introduceți sau vizualizați informații despre produse sau servicii pe site-ul myunidays.com, vi se poate solicita să furnizați anumite informații despre dvs., inclusiv numele dvs., nivelul dvs. educațional, numele instituției și adresa dvs. curentă de e-mail.

În plus, este posibil să colectăm și informații despre modul în care utilizați site-ul nostru web, precum și informații despre dvs. din mesajele pe care le postați pe site și prin e-mailurile sau scrisorile pe care ni le trimiteți.

Scopul procesării datelor cu caracter personal

Informațiile dvs. ne vor permite să vă oferim acces la anumite părți ale site-ului nostru și să gestionăm serviciul myunidays.com pentru dvs.. De asemenea, vom utiliza și analiza informațiile pe care le colectăm, astfel încât să putem administra, susține, îmbunătăți și dezvolta afacerea noastră.

În special, putem utiliza informațiile dvs. pentru a vă contacta pentru opiniile dvs. privind serviciile noastre și pentru a vă înștiința ocazional în legătură cu schimbări sau dezvoltări importante în ceea ce privește site-ul sau serviciile noastre.

Mai mult, am putea folosi informațiile dvs. și pentru a vă informa despre alte produse și servicii pe care le oferim, care ar putea fi de interes pentru dvs. Dacă vă schimbați intenția de a fi contactat(ă) în viitor, puteți să dezactivați această opțiune contactându-ne direct sau modificând preferințele de la setările contului.

Dacă ne contactați, s-ar putea să păstrăm o evidență a corespondenței respective.

De asemenea, vom păstra anumite informații în scopul evitării fraudelor.

Terțe părți cărora li se dezvăluie date cu caracter personal

Datele personale nu sunt dezvăluite niciunuia dintre partenerii noștri și sunt distribuite doar într-un format anonim și agregat. Este posibil să distribuim datele dvs. personale furnizorilor noștri de servicii terțe, în scopul furnizării serviciilor noastre către dvs., în special atunci când vă contactăm în legătură cu serviciile și produsele noastre. În final, putem divulga informațiile dvs. oricărei companii care încearcă să achiziționeze, să fuzioneze sau să intre într-o asociere în participațiune împreună cu noi. Confirmarea dacă aveți un cont la noi prin adresa de e-mail pe care o înregistrați sau o verificați va fi disponibilă în mod public.

Cum să accesați, să rectificați și să ștergeți datele personale

Pentru a solicita accesul sau rectificarea sau, în cazul în care astfel de date pot fi șterse prin lege, pentru a solicita ștergerea, vă rugăm să ne contactați folosind datele de contact stabilite mai sus. Rețineți faptul că, în cazul în care informațiile sunt păstrate în conformitate cu un scop legitim, de exemplu prevenirea fraudei, nu suntem obligați să ștergem aceste date.

Aveți dreptul să ne cereți să nu procesăm datele dvs. personale în scopuri de marketing. Puteți să vă exercitați dreptul de a împiedica o astfel de procesare prin modificarea setărilor contului dvs..

Păstrarea datelor

Folosim măsuri de siguranță pentru a vă proteja informațiile de accesul persoanelor neautorizate și de prelucrarea ilegală, pierderea accidentală, distrugere și deteriorare. Datele dvs. vor fi păstrate pe toată perioada în care contul dvs. este activ. Atunci când vă dezabonați, toate datele care nu sunt necesare pentru prevenirea fraudelor vor fi șterse.

Codul de conduită privind protecția datelor

Datele dvs. vor fi protejate în conformitate cu Legea privind protecția datelor din 1998 și, după implementare, în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor.

Datele dvs. personale vor fi protejate în conformitate cu Codul de conduită pentru Furnizorii de Servicii, un standard comun pentru sectorul de cercetare și învățământ superior pentru a vă proteja confidențialitatea.



Privacy Policy

Before we get into the detail, we just want to make sure you know that your privacy is important to us. We know you’ve heard this all before, but quite frankly, we mean it. You’ve placed your trust in us by using the UNiDAYS services and we value that trust. That means we’re committed to protecting and safeguarding any personal data you give us.

So anyway, here we go with the detail. This Privacy Policy explains who we are, how and why we collect, share and use personal information about you, and how you can exercise your privacy rights. If you have any questions, or any confusions about our use of your personal information, please contact us using the contact details provided on the “How to contact us” section below.

WHO WE ARE

If you’ve ever used us before, you’ll know that UNiDAYS offers student discounts and other student life enhancing services (such as competitions, volunteering opportunities and events) through our own website (“Website”), mobile app and blog as well as through other online platforms such as the iframe (which you may think is a partner’s website) (collectively, the ''Platform''). Why point that out, you ask? Well, here’s the thing, all the information that follows in this Privacy Policy applies to all of these platforms. Several platforms, one Privacy Policy.

This Privacy Policy applies to any kind of personal information we collect through the Platform or other contact you may have with us that is connected to the Platform (such as contacting our Customer Service team via email). UNiDAYS is committed to preserving the privacy of all its members and visitors to our Website. Please read the following Privacy Policy to understand our practices regarding how we use and protect the personal information that you provide to us.

HOW TO CONTACT US

For the purpose of the General Data Protection Regulation 2016 ("Act"), the data controller is MyUnidays Ltd of 2 Castle Boulevard, Nottingham, NG7 1FB.

CONTACTING US

For questions or concerns about this Privacy Policy, or our use of your personal information, please contact us by email at help@myunidays.com. If you have general questions about your account or how to contact Customer Service for assistance, please visit our online help centre at help@myunidays.com.

Please note that if you contact us, we may need to authenticate your identity before fulfilling your request. We will talk you through the process of doing this, and it really doesn’t take much time or effort. But as security of your information is important to us, we need to be extra careful.

WHAT PERSONAL INFORMATION WE COLLECT AND WHY

The personal information that we may collect about you broadly falls into the categories set out at the bullet points below.

What do we do with the information we collect? The short answer is, we provide you with an amazing set of products and services that we strive to improve relentlessly.

Information that you provide voluntarily

Certain parts of the Platform may ask you to provide personal information voluntarily. For example, we may ask you to provide your contact details in order to register an account with us, to subscribe to marketing communications from us (e.g. to share information about our products, services and promotional offers that we think may interest you), and/or to submit enquiries to us (e.g. by interacting with our Customer Services Team). The personal information that you are asked to provide, and the reasons why you are asked to provide it, will be made clear to you at the point we ask you to provide your personal information.

Information that we collect automatically

When you visit the Platform, we may collect information automatically from your device (be it a phone or a computer). In some countries, including countries in the European Economic Area, this information may be considered personal information under applicable data protection laws.

Specifically, the information we collect automatically may include information like your IP address, device type and software characteristics, unique device identification numbers, browser-type, broad geographic location (e.g. country or city-level location) and other technical information. We may also collect information about how your device has interacted with the Platform, including the pages accessed and links clicked. Through our app we may also find out your location, however you can turn this feature off through your device’s settings.

Collecting this information enables us to verify your identity and position us to better prevent fraud, and to understand the users of the Platform, such as where they come from and what content is of interest to them. We use this information for our internal analytics purposes, to improve the quality our service, and to tailor your experience to you by displaying content and services that we think is specifically suited to you.

Some of this information may be collected via the use of cookies, web beacons and similar tracking technologies. See our Cookie Policy for more information on how and why we use cookies and similar technologies.

Information that we obtain from third party sources

From time to time, we may receive personal information about you from third party sources (including social media service providers), but only where we have checked that these third parties either have your consent or are otherwise legally permitted or required to disclose your personal information to us.

The types of information we collect from third parties include information about your online interaction with such parties and we use this information to monitor and analyse trends and usage, improve the quality our service and tailor your experience and recommend products and services that we think you’ll be interested in.

WHO WE MAY DISCLOSE YOUR INFORMATION TO

We may disclose your personal information to the following categories of recipients:

1. to our group companies, third party services providers and partners who provide data processing services to us (for example, to support the delivery of, provide functionality on, or help to enhance the security of our Website; or to perform analytics in order to improve the quality of our services and enhance your experience), or who otherwise process personal information for purposes that are described in this Privacy Policy or notified to you when we collect your personal information. The majority of our service providers operate within Europe, however sometimes they may send your personal information to the USA. A couple of examples of the service providers we use and why are set out below. If you want any more information, please do ask.

Google assists us with our analytics and helps us to set advertisements that reflect your interests;
Bronto assists us with sending out our email communications; and
Facebook helps us to assess how effective our advertising is and also helps us to set advertisements that reflect your interests;

2. to any competent law enforcement body, regulatory, government agency, court or other third party where we believe disclosure is necessary (i) as a matter of applicable law or regulation, (ii) to exercise, establish or defend our legal rights, or (iii) to protect your vital interests or those of any other person;

3. to help third parties display interest-based advertising using information you make available to us when you interact with our sites, content, or services. Interest-based ads, also sometimes referred to as personalised or targeted ads, are displayed to you based on information from activities such as purchasing through our sites, use of devices, apps or software, visiting sites that contain our content or ads, or interacting with our tools. We offer you choices about receiving interest-based ads from us. You can choose not to receive interest-based ads from us by opting out here. You will still see ads but unfortunately, they will not be personalised and therefore may not be relevant to you;

4. to an actual or potential buyer (and its agents and advisers) in connection with any proposed purchase, merger or acquisition of any part of our business, provided that we inform the buyer it must use your personal information only for the purposes disclosed in this Privacy Policy; and

5. to any other person with your consent to the disclosure.

LEGAL BASIS FOR PROCESSING PERSONAL INFORMATION (EEA VISITORS ONLY)

If you are a visitor from the European Economic Area, our legal basis for collecting and using the personal information described above will depend on the personal information concerned and the specific context in which we collect it.

We will normally collect personal information from you only where we have your consent to do so, where we need the personal information to perform a contract with you, or where the processing is in our legitimate interests and not overridden by your data protection interests or fundamental rights and freedoms. In some cases, we may also have a legal obligation to collect personal information from you or may otherwise need the personal information to protect your vital interests or those of another person.

If we ask you to provide personal information to comply with a legal requirement or to perform a contact with you, we will make this clear at the relevant time and advise you whether the provision of your personal information is mandatory or not (as well as of the possible consequences if you do not provide your personal information). An example of this is when we ask you to provide us with your university email address as we can’t verify that you’re a student without it.

Similarly, if we collect and use your personal information in reliance on our legitimate interests (or those of any third party), we will make clear to you at the relevant time what those legitimate interests are. Please have a look at our Cookie Policy if you are concerned about the how and why of the information collected through our use of cookies.

If you have questions about or need further information concerning the legal basis on which we collect and use your personal information, please contact us using the contact details provided under the “How to contact us” heading above.

HOW WE KEEP YOUR PERSONAL INFORMATION SECURE

We use appropriate technical and organisational measures to protect the personal information that we collect and process about you. The measures we use are designed to provide a level of security appropriate to the risk of processing your personal information.

Where you have chosen a password that allows you to access certain parts of the Website, you are responsible for keeping this password confidential. We advise you not to share your account log-in details, including your password, with anyone. We will not be liable for any unauthorised transactions entered into using your name and password.

The transmission of information via the internet is not completely secure. Although we will take steps to protect your information, we cannot guarantee the security of your data transmitted to the Platform.

DATA RETENTION

We retain personal information we collect from you where we have an ongoing legitimate business need to do so (for example, to provide you with a service you have requested or to comply with applicable legal, tax or accounting requirements). When we have no ongoing legitimate business need to process your personal information, we will either delete or anonymise it or, if this is not possible (for example, because your personal information has been stored in backup archives), then we will securely store your personal information and isolate it from any further processing until deletion is possible. We will not keep personal information for longer than 2 years after your membership has expired, and we will always endeavour to anonymise information 6 months after we receive it.

INTERNATIONAL DATA TRANSFERS

Your personal information may be transferred to, and processed in, countries other than the country in which you are resident. These countries may have data protection laws that are different to the laws of your country.

Our Website servers, group companies and third party service providers and partners operate around the world. This means that when we collect your personal information we may process it in any of these countries. However, we have taken appropriate safeguards to require that your personal information will remain protected in accordance with this Privacy Policy. These safeguards are either (a) having the model clauses appended to the contract we have with the third party; or (b) the third party is in a country that has adequate data protection laws.

AUTOMATED DECISION MAKING

In some instances, our use of your personal information may result in automated decisions being taken (including profiling) that legally affect you or similarly significantly affect you.

Automated decisions mean that a decision concerning you is made automatically on the basis of a computer determination (using software algorithms), without our human review. For example, we use automated decisions to, for example, choose how to order our custom tiles on our website for you. We have implemented measures to safeguard the rights and interests of individuals whose personal information is subject to automated decision-making, including removing such automated decision making upon a written request from a member.

When we make an automated decision about you, you have the right to contest the decision, to express your point of view, and to require a human review of the decision. You can exercise this right by contacting us using the contact details provided under the “How to contact us” heading above.

YOUR DATA PROTECTION RIGHTS

You have the following data protection rights:

If you wish to access, correct, update or request deletion of your personal information, you can do so at any time by contacting us using the contact details provided under the “How to contact us” heading above or alternatively you can access our right to be forgotten and subject access request forms here. Please note, that if you request us to delete your data you must uninstall our app (if you have been using this on your phone) to remove any residual data stored on your device".

In addition, if you are a resident of the European Union, you can object to processing of your personal information, ask us to restrict processing of your personal information or request portability of your personal information. Again, you can exercise these rights by contacting us using the contact details provided under the “How to contact us” heading above.

As a recommendation service, we think it is really important that we send you communications about our products, services and promotional offers that we think may interest you, as we would hate to think you missed out on a discount with one of your favourite brands! However, you have the right to opt-out of marketing communications we send you at any time. You can exercise this right by clicking on the “unsubscribe” or “opt-out” link in the marketing e-mails we send you or through your account settings. Please note that you cannot unsubscribe from certain email correspondence from us which is not for marketing purposes, such as messages relating to your account transactions or when we are required to email you about system updates or issues.

To opt-out of other forms of marketing (such as postal marketing or telemarketing), then please contact us using the contact details provided under the “How to contact us” heading above. Please note, that to opt out of receiving mobile push notifications from UNiDAYS, you can use your mobile device’s settings functionality to turn them off.

Similarly, if we have collected and process your personal information with your consent, then you can withdraw your consent at any time. Withdrawing your consent will not affect the lawfulness of any processing we conducted prior to your withdrawal, nor will it affect processing of your personal information conducted in reliance on lawful processing grounds other than consent.

You have the right to complain to a data protection authority about our collection and use of your personal information. For more information, please contact your local data protection authority. (Contact details for data protection authorities in the European Economic Area, Switzerland and certain non-European countries (including the US and Canada) are available here).

We respond to all requests we receive from individuals wishing to exercise their data protection rights in accordance with applicable data protection laws.

CHILDREN

UNiDAYS is not intended for use by children under 16 years old. If you learn that your minor child has provided us with personal information without your consent, please contact us on help@myunidays.com.

UPDATES TO THIS PRIVACY POLICY

We may update this Privacy Policy from time to time in response to changing legal, technical or business developments. When we update our Privacy Policy, we will take appropriate measures to inform you, consistent with the significance of the changes we make. We will obtain your consent to any material Privacy Policy changes if and where this is required by applicable data protection laws.

COOKIES AND SIMILAR TRACKING TECHNOLOGY

We use cookies and similar tracking technologies (collectively, “Cookies”) For more information about the types of Cookies we use, why and how you can control Cookies, please see our Cookie Policy.

Description of the service

UNiDAYS is the world’s leading Student Affinity Network, connecting a global student audience with relevant brands and services.

Data controller and contact person

MyUnidays Limited of 2 Castle Boulevard, Nottingham, NG7 1FB is the data controller. They can be contacted directly by post at the address above, or by e-mail at help@myunidays.com

Jurisdiction

GB, England

Personal data processed

Following data is retrieved from your Home Organisation:

The following data is gathered from you:
When you visit, register or view information about products or services on myunidays.com, you may be asked to provide certain information about yourself, including your name, educational status, institution name and your current email address.

In addition, we may also collect information about your use of our website, as well as information about you from the messages that you post to the website and e-mails or letters that you send to us.

Purpose of the processing of personal data

Your information will enable us to provide you with access to specific parts of our site and to operate the myunidays.com service for you. We will also use and analyse the information we collect so that we can administer, support, improve and develop our business.

In particular, we may use your information to contact you for your views on our services and to notify you occasionally about important changes or developments to the site or our services.

Further, we might also use your information to let you know about other products and services that we offer, which may be of interest to you. If you change your mind about being contacted in the future, you can opt out by contacting us directly or changing your preferences through your account settings.

If you contact us, we may keep a record of that correspondence.

We will also retain certain information for the purposes of avoiding fraud.

Third parties to whom personal data is disclosed

Personal data is not disclosed to any of our partners and is only shared in an anonymised and aggregated format. We may share your personal data with our third party service providers for the purposes of providing our services to you, in particular, contacting you about our services and products. Finally, we may disclose your information to any business which is seeking to acquire, merge with or engage in a joint venture with us. Confirmation of whether you have an account with us by the e-mail address you register or verify with, will be publicly available.

How to access, rectify and delete personal data

In order to request access or rectification or, where such data can be deleted by law, to request deletion, please contact us using the contact details set out above. Please be aware that where information is retained pursuant to a legitimate aim, e.g. fraud prevention, we are not obliged to delete this data.

You have the right to ask us not to process your personal data for marketing purposes. You can exercise your right to prevent such processing by changing your account settings.

Data retention

We employ security measures to protect your information from access by unauthorised persons and from unlawful processing, accidental loss, destruction and damage. Your data shall be retained during the period for which your account is active. When you unsubscribe, all data which we do not require for fraud prevention purposes shall be deleted.

Data Protection Code of Conduct

Your data will be protected in accordance with the Data Protection Act 1998 and, once implemented, the General Data Protection Regulation.

Your personal data will be protected according to the Code of Conduct for Service Providers, a common standard for the research and higher education sector to protect your privacy.

We’re sorry to say this, but if you disagree with our Privacy Policy you should cancel your account and stop using our services. We will be sad to see you go, but will welcome you back with open arms if at any point you change your mind.

Close